Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A jog mint fegyver
  2008-02-25 18:09:35, hétfő
 
 
A jog mint fegyver
Megdönthető e "parlamenti demokrácia"?

Most akadt a kezembe, isten tudja hányadszor, a "Magyar Alkotmányossági Jószolgálati Testület" 2003-as kiadványa. Címe: "Történelmi alkotmányunk jogán."

A könyvecskét még azelőtt olvastam, mielőtt Gyurcsány választási hazugság, azaz választási csalás, révén újra hatalomra került volna. Mielőtt a tüntető tömegbe lövetett volna. Mielőtt megdicsérte volna az anonym, szadista martalócokat.

Ezen "sajnálatos események" ismeretében, illetve a könyv tükrében, egész másképp fest a "törvényesség", mind a hatalom, mind az ellene lázadók szempontjából.

[Közbevetve: épp ezen írások tükrében válik világossá a "törvényes keretek" mögé bújó Orbán gyávasága, árulása.]

"Törvényes", illetve "alkotmányos" rend alatt Gyurcsányék is az Alkotmány és a hatályos jogszabályok által szabályozott közállapotokat értik.

Gyurcsány még hivatkozhatna a jogi ismeretek hiányára, de a Soros ösztöndíjon nevelődött "jogász" - Orbán - semmiképp. Persze a jog nemtudása nem mentsvár Gyurcsány számára sem.

Ha az írott [egységes szövegbe foglalt] és a parlament által törvényerőre emelt törvény léte a jogállamiság feltétele, akkor joggal kijelenthetjük, hogy magyar jogállamiságot, magát a jogállamot, Rákosi és bandája hozta létre, a sztálini tipusú "alkotmány" törvény- beiktatásával.

Jó vicc! De mi vót' addig? Ha igaz, hogy a jogászok és kanászok országa voltunk, kitalálhatjuk, mit csináltak a kanászok. De mit csináltak a jogászok, jó ezer évig?

Ma azt mondják, főleg a parlamenti ingyenélők, hogy a parlamentáris demokrácia a közjó alapja és legfőbb biztositéka. Ennek működési formája az a majomparádé, ami a "patkóban" folyik.

[Dehát, minden idők egyik legnagyobb orosz szeszkazánja, Borisz Jelcin kivezettette az utcára a legfőbb ügyészt, szétzavarta az Alkotmánybíróságot és becsukta utánuk a kaput, majd szétlövette a Parlamentet is. És mi dőlt össze? Az égvilágon semmi!]

Ott van a bibi, hogy a valódi alkotmány egészen más, mint amit Gyurcsány és Orbán annak mondanak, ill. Szili Katika annak hisz. Minden emberi tudás legfőbb forrása, a Wikipédia, a fogalmat az alábbiakban határozza meg.

"Az alkotmány [latin eredetű szóval konstitució] általában egy adott állam alaptörvénye, amely az állam jogrendjének alapvető jogforrása."

A Wikipédia szerkesztőinek jogfelfogásáról sokmindent elárúl az, ahogy a fogalmat "megmagyarázzák".

"Az első 'kartális' alkotmányt azAmerikai Egyesült Államokban fogadták el 1787-ben. Ezt a rövid ideig érvényes lengyel alkotmány követte 1791-ben, valamint a francia alkotmányt is 1971-ben fogadták el. Magyarországon 1919-ben kísérelték meg kartális alkotmány bevezetését, azonban erre csak 1949-ben került sor."

Azaz, ha '19-ben létrejön a "magyar" alkotmány, megalkotása Kun [Kohn] Béla nevéhez fűződött volna. A '49-ben létrejött pedig Rákosi [Rosenfeld] Mátyás nevéhez fűződik. Bravó Wikipédia! Ez az igazi politikamentes és pártsemleges tájé- koztatás. A Sulinet-nél is megállná a helyét ...

A szerkesztők azért voltak olyan fineszesek, hogy a fogalommeghatáro-
zást az "általában" kifejezés használatával relativizálták.

Nos a fent hivatkozott könyvecske alkotói - alkotmányjogban járatos, tisztességes emberek - egyáltalán nem mosták össze az "alkotmány", ill. az "alaptörvény" fogalmakat. Sőt közülük többen követelték, hogy töröljék az "Alkotmány" 77. § (1) bekezdését, mert szerintük ez a paragrafus hazudja alkotmánynak a szovjet megszállás sztálini alaptörvényét. Nyertek, mert paragrafust kimiskárolták a szövegből. Vesztettek, mert az alkotmánnyal kapcsolatos szoclib "jogfelfogás" mitsem változott. Sőt! A hatályos szöveg, még mindig, a következő rendelkezéseket tartalmazza.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.

Tehát a néphatalom közvetlen gyakorlása, meghatározottság hiányában, üres! A népet nem jogositja semmire [az utcai orditozáson, zászlólengetésen, peticiók benyujtásán túl].

A hatalom erőszakos megszerzésének tilalma pedig azt jelenti, hogy egy nemzetpusz- titó kormányt nem lehet félreállitani, csak helyette másik ugyanolyat (!) lehet választani szabadon.

Ebben a helyzetben válik igazán jelentőssé, valójában mit is tartalmaz a magyarság valódi alkotmánya? És annak tartalma, rendelkezései valójában mire jogosítják a nép- szuverenitás letéteményesét, a népet. Mit is jelent a közvetlen hatalomgyakorlás?

Először is szögezzük le: egy adott társadalom rendje, ezen belül jogrendje, semmiképp sem lehet azonos egyetlen törvénnyel, nevezzék azt akár alaptörvénynek, akár alkot- mánynak.

A rend, illetve jogrend [a továbbiakban jogrend] felsőbbrendű "intézmények" mindenfaj- ta paragrafus-halmaznál. A jogrend egy nép - évezreden át formált - együttélési, vagy inkább megmaradási [!] normarendszere, valóságos "modus vivendi"!

Hogy ez a rendkivűl bonyolult, azaz könnyen sebezhető, rendszer jól, vagy legalább elfogadhatóan müködjön, folyton vigyázni kell rá. Messzemenő tévedés azt hinni, hogy ez a "vigyázás" csak a parlamentre, a kormányra, ill. ezek szerveire, vagy pláne a leg- főbb ügyészre lenne bízva.

Bármikor adódhat - és éppen most adódik - olyan helyzet, amelyet Vörösmarty "Ország- háza" c. versében ekként jellemzett [1846].

"A hazának nincsen háza,
Mert fiainak
Nem hazája."

Magyarország tehát ezer évig jól megvolt "kartális" azaz [egybe]írott alkotmány nélkül, mégis volt alkotmánya írott és íratlan törvények formájában, azaz "vegyesen".

Annyira mégse' lehettek hülyék jogászaink, hisz II. András már 1222-ben kiadta az Aranybullát, amely I. István törvényeinek megerősitését és a népszuverenitás gyakorlása tekintetében kiegészité sét [!] tartalmazta.

Az angolok 1915-ben kiadott "Magna Charta Liberta tum"-ukkal csupán röpke hét évvel előztek meg minket. [Az a sanda gyanú is elhárult, hogy a Charta szövegéből plagizáltunk volna.]

Az Aranybulla iktatja törvénybe a királlyal szembeni ellenállás jogát! [Gyur csány se' több mint egy király ...] Aztán rágódtak ezen a jogászok eleget. Ezt a jogot azonban híres - hír hedt "remekjogászunk" Werbőczy István sem kérdőjelezte. A magyar jogrend alapintéz ményének ismerte el.

Mondják, hogy egy jogszabály elenyészik - elévül ha a gyakorlatban nem alkalmazzák. Dehát a mi ezeréves történelmünk másról se' szól, minthogy alkalmaztuk emberül!

Mivel az alkotmányjogászok java az eleközi alkotmányig megy vissza, nyilvánvaló hogy a pogánylázadások is az ellenállási joggal élést manifesztálták, mielőtt e jogok az Aranybullában leirásra kerültek volna. De azután következett Bocskai István, a Wesselényiek, Thököly, Rákóczy, Kossuth és nem utolsó sorban az '56-os "pesti srácok" ellenállása, vagy ha úgy tetszik, forradalma. Ezeket - a hatalaom általi eltiprásuk ellenére - a történelem és a jogtörté- nelem szabadságküzdelmeknek tekinti, nem államellenes büncselekményeknek.

A nép1956-ban ugyanazon "alkotmány" rendje ellen lázadt fel, amely toldott - foldott formában ma is hatályos.

És most, ha röviden is, vegyük sorba mit biztosít számunkra az igazi alkotmány, amit az "Alkotmány" egyáltalán nem szavatol.

Ha előre, egyszóval, akarjuk megragadni a lényeget azt mondhatjuk, az alkotmány a nemzet életlehetőségeit szavatolja.

Először a nemzetről.

A nemzet nem puszta biológiai massza, hanem jogi státussal bíró emberi közösség. El-
sődleges a nemzeti azonosság [identitás] megtartásának joga és mindazon jogok, ame- lyek ebből következnek.

Ugyancsak elsődleges jog a nemzeti tulajdonlás joga. Itt emlitendő az u.n. "szentkorona tan". E cizellált eszmerendszer, még vázlatos formában is, meghaladná e kommentár kereteit. A lényeg azonban tömören leirható. E szerint a haza földje a szentkorona, mint jogintézmény, tulajdona. A föld vonatkozásában minden más szervezet, vagy személy csak használati jogosultság alanya lehet, függet lenül attól, hogy a telekkönyvben "tulajdonosként" van e bejegyezve. E tulajdon oszhatatlan és elidegenithetetlen! Minhogy a szentkorona az állam és főleg az éppen regnáló kormányzat fölött álló, attól külön álló, jogintézmény ezek nem vindikálhatjálk maguknak azt a jogot, hogy a szentkorona egy és oszthatatlan földtulajdona felől rendelkezzenek.

Ez vonatkozik a "föld méhének gyümölcseire", azaz az ásványkincsekre, a vízkincsre, stb.

A szentkorona jogállásából következik, hogy rendelkezési joga kiterjed mindazon javakra, amelyeknél a tulajdonból fakadó jogosultságok: a birtoklás, használat, ill. haszonszedés joga, e jog mikénti gyakorlása, a nemzet életlehetőségeire közvetlen hatást gyakorol. Csorbítatlanul megilleti ez a jog a "szentkoronát" abban az esetben is, ha a kérdéses jószág állami vagy magántulajdonban van.

"Stratégiai" jelentőségű iparág vagy üzem értékesitését, állami tulajdon esetén, egy besorolási kataszterre támaszkodó, egysoros jogszabály megtilthatja. Magántulajdon esetén pedig az államnak [államkincstárnak] elővételi jogot kell biztositani.

Ez a biztositéka annak, hogy mindazon javak hasznát, amelyeket az emberi munka megteremtett, ill. felhalmozott, a tulajdonos és a nemzet egésze élvezhesse. Az utóbbi abban a formában, hogy - termelővagyon esetén - munkahelyeket teremtsen ill. tartson fenn. A vállalkozás hasznából pedig méltányos részesedést biztositson az állam számára a közfeladatok ellátása költségeinek finanszírozására [honvédelem, közszolgáltatás, szociális ellátás, stb,]

Mindez antagonisztikus ellentétben van mindazzal, amit a "rendszerváltás" utáni kormányok, egymással cinkosságban, véghezvittek.

A nemzeti vagyon csalárd privatizálásáról és hazánknak az Európai Unióba történő - ugyancsak csalárd - "becsempészéséről" van szó. Csatlakozásunk azt jelenti, hogy Magyarországot, vagyis a haza földjét és népét, eladták - eladják a globális rablótő
kének.

A tanulmány szerzőinek egyike kifejti, hogy David Ricardo minden értéket a gyáripa- rosok profitszerzése szolgálatába kivánt állitani. "Tanait" John Maynard Keynes fejlesztette tovább. Ma már szó sincs gyáriparosokról. A Világ a spekulativ nemzetközi
tőke profitját termeli.

Ebből egyenesen következik, hogy hazugság mindaz, amit Gyurcsány a reformokról és annak üdvös hatásairól: a terhek jövőbeni csökkentéséről fecseg. Épp a profitmaxima- lizálás vastörvényéből adódik, hogy az ország kiszipolyozásának rátája csak folyama-
tosan növekvő mértékű lehet.

Némi megtakaritást, az amúgy is minimalizált, közkiadások közül a szociális ellátó rend szerektől lehet elvonni, megvonni: a társadalombiztositástól és a nyugdijbiztositástól. Most az egészségügy "faszol". Aztán következnek a nyugdíjasok. Még nem egészen világos, hogy fogják "megnyesni" az MSZP hüséges szavazóit, de hogy kihuzzák még a gyufát az biztos. [Ráadásul nem arról van szó, hogy a közszolgáltatások és közgyógyel látás költségei máris elvonják a nyudíjat az étkezésre fordítható kiadások elől, mert ez máris progrediáló folyamat.]

Az adó és árprés most a "legtömegesebb vállalkozás": a család utolsó tartalékait préseli ki, tekintet nékül a szörnyű következményekre.

És most következik a "feketegazdaság" vagyis a termelő, szolgáltató, kereskedő szektor azon része, amely létezését csak úgy tudja biztositani, hogy jövedelmét, vagy annak egy részét, elrejti a fiskus elől. Egyáltalán nem biztos, hogy a korrupt kormányzat korrupt hatóságai ezt a bakkecskét alaposan meg tudják majd fejni. De ha sikerül is, nem a felhal mozás növekszik, hanem a nyomor halmozódik.

[A "reformok" természetesen nem tesznek féket a kormány esztelen költekezéseire.]

* * *

Summa summárum: minden ok és jog adott az ellenállásra. A történelem során ennek a következő fokozatai vannak.

* "inertiae", azaz a tétlenség ereje,-
* "passiv resistentia", azaz a passzív ellenállás,-
* "gravemenek", azaz sérelmezések,-
* "activ resistentia", azaz a tevőleges ellenállás.

Az első három fokozaton "szerencsésen" túlvagyunk. Ezek semmit sem hoztak a konyhára, hála a kormányzat őrültséggel határos makacs pökhendiségének és annak, hogy az ő töküket is fogja valaki, odaátról...

A negyedik fokozat olyan lépcső, amelynek szintén több grádicsa van. Ezek rosszab bak, mint az inka áldozati piramisok lépcsői, mert azok csak egyenletesen meredekek voltak, ezek a lépcsők viszont fokról - fokra magasabbak, meredekebbek.

A piramis tetején pöffeszkedő hatalom afelől teljesen nyugodt, hogy a "nemzeti ellenállás" jelenlegi erői [a "gárdákat" is ideértve] nem fognak nekiveselkedeni...

Ezt hitték Palesztina meghóditói is...

Igaz, hogy most kevés az igazi "pesti srác". Ám a kétségbeesés, ha ilyen szépen fokozódik, "váratlan" jelenségeket produkálhat. Ilyen az "agressziós nyaláb" hirtelen kialakulása, amely képes áttörni a héber bérfegy veresek mégoly tömör falanxán is.

Ez persze a magyar jövő bizonytalan zenéje. A harcosok, ha lesznek, egy dologban lehetnek biztosak: ők állnak majd az alkotmányosság talaján!

2007.09. 22

Sz. Gy.
szeszak.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magántulajdonban, életlehetőségeit, zászlólengetésen, népszuverenitást, finanszírozására, államkincstárnak, fogalommeghatáro, privatizálásáról, becsempészéséről, hatalomgyakorlás, következményekre, meghatározottság, antagonisztikus, népszuverenitás, pökhendiségének, közszolgáltatás, gyáriparosokról, vindikálhatjálk, jogfelfogásáról, ásványkincsekre, alkotmányossági, pogánylázadások, nekiveselkedeni, alkotmányjogban, rendelkezéseket, kijelenthetjük, rendelkezzenek, vonatkozásában, vastörvényéből, költekezéseire, politikamentes, normarendszere, jogállamiságot, letéteményesét, közállapotokat, köztársaságban, tüntető tömegbe, könyv tükrében, ellene lázadók, hatályos jogszabályok, jogi ismeretek, parlament által, jogállamiság feltétele, sztálini tipusú, parlamenti ingyenélők, parlamentáris demokrácia, közjó alapja, legfőbb ügyészt, égvilágon semmi, valódi alkotmány, alábbiakban határozza, adott állam, Magyar Alkotmányossági Jószolgálati Testület, Borisz Jelcin, Szili Katika, Egyesült Államokban, Bravó Wikipédia, Magyar Köztársaság, Magyar Köztársaságban, Magna Charta Liberta, Werbőczy István, Bocskai István, Európai Unióba, David Ricardo, John Maynard Keynes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Alvó cicák  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Idő  Egy lelki imádság  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Png telefon  Alvó cicák  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  s immár én is felragyogva, ért...  Popper Péter szavai  Szép napot kívánok  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ne kapaszkodj magasabbra,  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png ház  Facebookon kaptam  képre írva  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png rózsa csokor  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Adakozás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nevem  Elköszönt  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nevem  Facebookon kaptam  Png férfi  Szép álmokat!  Akarat  Fekete-erdő desszert  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Boldog születésnapot a ma ünne...  Reggel van  Fekete István - Akác  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Tanuld meg ezt a versemet  Hiányzik  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  A televizió nem a kultúrát kép...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Soha ne kedvezz...  Irgalom és ítélet  Png csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  A jó emberek mindig szépek mar...  Tanuld meg ezt a versemet  Ne kapaszkodj magasabbra,  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
tüntető tömegbe, könyv tükrében, ellene lázadók, hatályos jogszabályok, jogi ismeretek, parlament által, jogállamiság feltétele, sztálini tipusú, parlamenti ingyenélők, parlamentáris demokrácia, közjó alapja, legfőbb ügyészt, égvilágon semmi, valódi alkotmány, alábbiakban határozza, adott állam, állam jogrendjének, rövid ideig, francia alkotmányt, igazi politikamentes, szerkesztők azért, fent hivatkozott, paragrafus hazudja, szovjet megszállás, alkotmánnyal kapcsolatos, hatályos szöveg, következő rendelkezéseket, népszuverenitást választott, hatalom erőszakos, ilyen törekvésekkel, néphatalom közvetlen, utcai orditozáson, nemzetpusz- titó, helyzetben válik, magyarság valódi, nép- szuverenitás, közvetlen hatalomgyakorlás, adott társadalom, továbbiakban jogrend, rendkivűl bonyolult, leg- főbb, hazának nincsen, népszuverenitás gyakorlása, angolok 1915-ben, királlyal szembeni, jogászok eleget, jogot azonban, magyar jogrend, jogszabály elenyészik, alkotmányjogászok java, eleközi alkotmányig, ellenállási joggal, hatalaom általi, jogtörté- nelem, nép1956-ban ugyanazon, igazi alkotmány, nemzet életlehetőségeit, nemzeti azonosság, nemzeti tulajdonlás, lényeg azonban, haza földje, föld vonatkozásában, éppen regnáló, szentkorona jogállásából, tulajdonból fakadó, nemzet életlehetőségeire, kérdéses jószág, besorolási kataszterre, biztositéka annak, emberi munka, nemzet egésze, utóbbi abban, vállalkozás hasznából, állam számára, közfeladatok ellátása, nemzeti vagyon, haza földjét, globális rablótő, tanulmány szerzőinek, gyáripa- rosok, spekulativ nemzetközi, terhek jövőbeni, profitmaxima- lizálás, ország kiszipolyozásának, szociális ellátó, étkezésre fordítható, család utolsó, szörnyű következményekre, fiskus elől, korrupt kormányzat, bakkecskét alaposan, felhal mozás, nyomor halmozódik, kormány esztelen, történelem során, következő fokozatai, tétlenség ereje, passzív ellenállás, tevőleges ellenállás, első három, kormányzat őrültséggel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.